RL: Gunoi îngropat ilegal și acoperit cu beton în Sectorul 3 din Capitală

0
55

Garda de Mediu a descoperit în urma unei sesizări că pe un teren al Primăriei Sectorului 3 se depozitează ilegal gunoi menajer peste care reprezentanții Direcției Generale de Salubritate au turnat beton.

O cantitate însemnată de deșeuri menajere a fost depozitată ilegal într-o groapă făcută luni pe un teren al Primăriei Sectorului 3. Garda de Mediu a fost sesizată și a primit mai multe fotografii ale locației iar comisarii au descins la fața locului pentru verificări.

Au constatat că peste deșeurile menajere depozitate fusese pus un strat de pământ și au cerut reprezentanților Direcției Generale de Salubritate aflată în subordinea Primăriei Sectorului 3 sistarea operațiunilor și decopertarea.

„Reprezentantul Direcţiei Generale de Salubritate Sector 3 a refuzat efectuarea lucrărilor solicitate motivând că nu deţine un utilaj cu care să poată face săpăturile (deşi, conform Autorizaţiei de Mediu, Direcţia Generală de Salubritate Sector 3 deţine 3 buldoexcavatoare). Astfel, în scopul finalizării controlului, Garda Naţională de Mediu a contractat o societate care a pus la dispoziţie un buldoexcavator şi personal specializat.”, spun cei de la Garda de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Marți, comisarii au vrut să intre cu buldoexcavatorul în incinta unde se află groapa de gunoi dar au fost din nou împiedicați. A fost nevoie de apeluri la 112 pentru ca angajații serviciului aflat în subordinea Primăriei Sectorului 3 să permită accesul în jurul orei 16.40 dar doar al comisarilor, nu și al utilajului, motivând că vor pune ei la dispoziție un excavator miercuri dimineață.