RL: EXCLUSIV. Cîmpeanu: Cele mai multe facultăți, a doua admitere

0
73

Am asistat la un record de candidați la concursul de admietere în universități, anul acesta. Cu toate acestea, cele mai multe facultăți vor organiza și o a doua sesiune de admietere, susține președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu.

Cele mai multe universități vor organiza și o a doua sesiune de admitere, în mare parte, cu excepția facultăților de Medicină și Farmacie.

“Am avut, într-adevăr, un număr mare de studenți la admitere, dar cele mai multe universități vor avea și o a doua sesiune. În afară de universitățile de Medicină și Farmacie. La multe universități, ca și la noi, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) am avut candidați care, profitând de înscrierile online și, în cazul nostru, și de eliminarea taxei de înscriere, s-au înscris și la 20 de specializări. Este limpede că nu merg la toate, ceea ce înseamnă că se vor elibera locuri”, a declarat președintele CNR, rectorul USAMV din București, Sorin Cîmpeanu, pentru “România liberă”.