Ziarul Romanesc: Primul medicament eficient la pacienții de Covid-19 în stare gravă. Este ieftin și are rezultate extraordinare

0
96

Un medicament ieftin și disponibil pe scară largă, numit dexametazonă, poate salva viața pacienților bolnavi grav de coronavirus.

Un grup de experți din Marea Britanie susțin că tratamentul cu steroizi, în doze mici, a redus rata de deces cu aproximativ o treime în rândul pacienților cu cele mai grave cazuri de infecție cu Covid-19, scrie Reuters.

Rezultatele studiului, descrise ca o „descoperire majoră” de către oamenii de știință din Marea Britanie, care au condus studiul clinic cunoscut sub numele de „Recovery”, indică faptul că medicamentul ar trebui să fie inclus imediat în tratamentul standard la pacienții Covid-19.

„Acesta este un rezultat care demonstrează că dacă pacienților Covid-19 conectați la aparate de respirație asistată li se administrează dexametazonă, aceștia vor avea șanse mai mari de supraviețuire iar rata mortalității va fi mult mai scăzută”, a declarat profesorul de la Oxford University, Martin Landray, care a condus echipa de experți.