Connect with us

Știri - Fonduri Europene

RL: Stimulentul pentru medicii din campania anti – pandemie va fi plătit în lunile mai și iunie

Published

on

Stimulentul cuvenit personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19 va fi plătit în două tranşe, în lunile mai şi iunie, a anunţat, luni seara, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

“Stimulentul nu este în funcţie de veniturile personalului medical, pentru că există un singur risc la care se expune tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor, de aceea l-am stabilit în sumă fixă, el fiind acordat în două tranşe, în lunile mai şi iunie, pentru drepturile salariale aferente lunilor aprilie şi mai, cu o lună decalaj. Sunt 75.000 de cadre medicale pe care le-am luat în calcul, le-am estimat să beneficieze de acest stimulent”, a explicat, luni seară, la un post de televiziune, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Ministrul Boloș a precizat că suma necesară pentru plata acestui stimulent (pe care ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a definit drept spor de risc) este de 120 de milioane de euro, iar acești bani au fost redistribuiți din proiectele pe care le avea în derulare Ministerul Fondurilor Europene.

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending