Restricțiile de zbor cu România expiră pe 2 mai. Companiile aeriene își reiau cursele, inclusiv din și către Marea Britanie

0
102

Majoritatea restricțiilor de zbor expiră pe 2 mai, iar companiile aeriene încep să își reia cursele. Prețurile biletelor au rămas accesibile, astfel că sunt disponibile mai multe destinații la prețuri care nu depășesc 100 de euro.

Pentru că nu există încă măsuri de distanțare socială impuse, care să genereze cheltuieli suplimentare, preturile au rămas avantajoase. Astfel, pe 2 mai, prima zi fără restricții, sunt disponibile bilete din România către Londra, cu 25 de euro, pe 4 mai spre Roma, cu 55 de euro sau spre Paris, în 6 mai, cu 110 euro.

Sunt și alte destinații accesibile la începutul lunii viitoare, cum ar fi Amsterdam, Atena sau Frankfurt, scrie jurnalul.antena3.ro.

Cei din domeniu spun că, odată ridicate restricțiile, românii ar trebui să profite și să înceapă din nou să călătorească.

Zborurile Marea Britanie – România rămân suspendate pentru încă 14 zile. Persoanele care ajung în România intră în carantină instituționalizată

„Dacă legislația permite și destinația este una care permite ca aeronavele să ajungă, de ce nu? În măsura în care rutele se redeschid treptat, treptat, eu sper că Taromul s-a gândit și la niște măsuri de siguranță suplimentară care să asigure călătorii”, a spus Emil Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Turismului, Energiei și Mediului de Afaceri.

Măsurile de distanțare socială nu au fost încă stabilite, iar în cazul în care autoritățile nu vin cu reglementări clare, companiile aeriene vor trebui să dezvolte singure niște condiții de zbor. Dacă măsurile vor impune mai puțini pasageri în avion, este posibil ca biletele să se scumpească.

„Problema se pune că pui un loc da, unul nu, dar nu mai ieși la bani și trebuie să vină un suport pentru acoperirea cheltuielilor, pentru că dacă te duci cu 50% din capacitate nu-ți acoperi costurile”, a declarat Gheorghe Răcaru, fost CEO Tarom și Blue Air.

În 2 mai, restricțiile de zbor impuse de Ordonanța Militară 9 vor expira pentru zborurile spre state ca Olanda, Belgia și Marea Britanie, urmând ca până în data de 5 mai să nu mai existe nicio restricție.