Punctul vamal Nădlac 2 va fi destinat transportului de marfă și ar putea fi închis pentru pietoni

0
86

Punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, dintre România și Ungaria, va fi destinat exclusiv transportului de marfă, a anunțat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

“O să am o convorbire cu ministrul de interne din Ungaria, astfel încât să separăm traficul de marfă de pe culoarul verde şi autoturismele să le reorientăm spre alte puncte de trecere a frontierei, fie Nădlac 1 sau ceea ce optează partea maghiară, în sensul în care vom elibera din punctul de trecere Nădlac 2 rezervat strict pentru marfă”, a anunțat ministrul Afacerilor Interne în cadrul ședinței de Guvern de joi.

Ministrul Vela nu a făcut referire clară la pietonii care acum folosesc punctul de frontieră Nădlac 2, amplasat în județul Arad, dar se poare deduce că nici ei nu vor mai putea trece frontiera pe aici, din momentul în care acest punct vamal va fi rezervat transportului de mărfuri.

Anunțul ministrului de Interne referitor la schimbarea destinației PCTF Nădlac 2 intervine după ce în spațiul public au apărut informații că persoane venite din Ungaria intră în România, pe jos, prin acest punct vamal, fără a intra după aceea în carantină și fără a se cunoaște unde vor să ajungă în România.

O sesizare despre situația de la PCTF Nădlac 2 a făcut, pe Facebook, și fostul ministru al Apărării Mihai Fifor.