Procurorii deschid dosar penal pentru scurgerea de informații legate de măsurile anti-COVID

0
104

Procurorii au deschis un nou dosar penal pentru scurgere de informaţii nepublice legate de măsurile ce se iau în timpul stării de urgență.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş anunţă că efectuează o anchetă după ce pe Facebook a apărut duminică, 5 aprilie, o decizie referitoare la obligația purtării măştilor în judeţul Mureş. Documentul era unul “de lucru”, iar Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă a renunţat ulterior la idee.

“La data de 07.04.2020 a fost înregistrat Ia Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Tg. Mureș dosarul penal nr. 67/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice prev, și ped. de art. 304 alin. 2 C.p., constând în aceea că la data de 05.04.2020, pe o pagină de Facebook, a fost publicat un document atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19 pe raza jud. Mureș, document ce nu prezenta caracter oficial și nu era destinat publicității”, anunţă procurorii, potrivit Știripesurse.ro. Procurorii nu anunţă cine ar putea fi vizat de ancheta penală. Documentul a circulat duminică pe Whatsapp şi pe Facebook, printre cei care l-au popularizat numărându-se şi viceprimarul municipiului Târgu Mureş.

Citește totul despre: