Elevii care nu au calculatoare vor primi “resurse și sarcini” din partea școlilor

0
252

Elevii care nu au acasă tehnologia necesară pentru a urma cursuri online vor primi “resurse de învățare” și “sarcini de lucru” din partea școlilor, a anunțat ministrul Monica Anisie.

Mnistrul Educației a făcut această declarație luni după amiază, după ședința la care participase la Palatul Cotroceni și după ce președintele Iohannis anunțase că în anul școlar 2019 – 2020 elevii nu se mai întorc în școli ci vor continua pregătirea doar de acasă, prin cursuri online.

Ministrul Monica Anisie nu a explicat ce fel de “resurse” trebuie să primească elevii din partea școlilor la care aceștia sunt înscriși, în condițiile în care unele școli, chiar din București, nu dețin nici măcar un calculator la o clasă pentru a-și desfășura orele de TIC din programa obișnuită.

În privința elevilor din clasele terminale (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), ministrul Anisie a confirmat ideea exprimată de șeful statului, aceea că elevii pot dar nu sunt obligați să vină la școală în perioada 2 – 12 iunie 2020. Pentru elevii din clase terminale care nu vor veni la școală în perioada menționată, pregătirea se va desfășura tot de acasă, online, a precizat ministrul Monica Anisie.