Raed Arafat a dat detalii despre ipoteza închiderii Timișoarei de teama Coronavirus

0
93

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că în acest moment nu se pune în discuţie în ţara noastră izolarea sau închiderea unui oraş, după apariţia celui de-al treilea caz de coronavirus din Timişoara.

El afirmă că decizia de izolare a unui oraş nu este luată la nivel local, ci naţional.

Raed Afarat a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, când se poate vorbi de închiderea unui oraş, în condiţiile în care autorităţile din Timişoara vorbesc despre instituirea carantinei.

”Am transmis prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă că măsurile trebuie să fie în concordanţă cu deciziile luate la nivelul Comitetului Naţional. În mod normal, măsuri de acest gen nu se iau local, izolat de Comitetul Naţional, toate se discută şi se iau deciziile la nivelul Comitetutului Naţional dacă este nevoie şi ce măsuri vor fi luate pentru că chiar dacă vom face acest lucru, nu poţi să iei decizia local, ai nevoie de un sprijin naţional clar pentru orice măsură de acest gen, plus că sunt mai multe aspecte legale care trebuie analizate când iei astfel de decizii”, a afirmat Arafat.

El a mai spus că la acest moment nu se pune în discuţie izolarea unui oraş din cauza coronavirusului.

Citește totul despre: