Coronavirus în Marea Britanie: Numărul cazurilor confirmate a ajuns la aproape 800. Peste 5.000 de morți la nivel global

0
168

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Marea Britanie a ajuns aproape la 800, o creștere cu circa 200 în ultimele 24 de ore.

Ministerul a anunțat cea mai mare creștere zilnică înregistrată până acum, cu 208 de cazuri raportate vineri, 13 martie, la ora 9 dimineața. Numărul celor infectați a ajuns astfel la 798, cu zece decese raportate.

În același timp, Regina Marii Britranii și-a anulat toate angajamentele ca o „precauție sensibilă”.

Următoarele vizite ale reginei în Cheshire și Camden, la Londra, au fost amânate ca o „precauție sensibilă”, a anunțat Palatul Buckingham, pe fondul focarului de coronavirus, relatează Press Association.

Vizitele viitoare ale Majestății Sale în Cheshire și Camden vor fi reprogramate. Alte evenimente vor fi revizuite în mod continuu, în conformitate cu sfaturile corespunzătoare.

Londra: Un mecanic de tren de pe Jubilee Line a fost testat pozitiv pentru coronavirus

Numărul de decese la nivel global cauzate de coronavirus a depășit pragul de 5.000 de când virusul a fost identificat pentru prima dată în decembrie, potrivit unui document al Universității Johns Hopkins.

Astfel, în prezent sunt 5.065 de decese, din 136.929 de cazuri confirmate. Numărul total de pacienți care s-au recuperat este de 69.623, relatează Johns Hopkins.

Hatch End High School, caz confirmat de coronavirus. Părinții continuă să își trimită copiii la școală

Regiunea cu cel mai mare număr de decese până în prezent este provincia Hubei din China, unde a apărut pentru prima dată boala Covid-19, cu 3.062 de decese, urmată de Italia, națiunea cea mai afectată din Europa, cu 1.016 decese, apoi Iranul cu 514 decese. Toate cifrele sunt cele raportate oficial.