Rareș Bogdan învinuiește partidul lui Viktor Orban pentru cazul brutarilor din Ditrău

0
111

Europarlamentarul Rareş Bogdan critică dur implicarea unor partide „din afara României” în cazul Ditrău, acolo unde comunitatea a respins prezenţa a doi muncitori din Sri Lanka angajaţi la o brutărie.

„Retorica urii promovată de un partid care nu e în România dar care are tentacule în România, se numeşte FIDESZ-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate care ne va crea o problemă uriaşă pe plan internaţional” spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan acuză partidul condus de Viktor Orban în Ungaria de implicare în cazul de la Ditrău, el susţinând că şi doreşte ca ceea se s-a întâmplat în comuna din România unde comunitatea s-a coalizat împotriva a doi muncitori străini să fie „un caz izolat”.

„E un caz care, să ştiţi, e mult mai periculos decât pare şi pentru care, noi, europarlamentarii, va trebui să dăm explicaţii şi o să o facem începând de mâine. Şi în curând va da şi Guvernul explicaţii, să ştiţi, pentru că situaţia e mult mai gravă decât vă puteţi închipui. E un caz care părea nevinovat, care a trecut cumva sub situaţia Brexitului – unde trebuie să avem grijă de 800.000 de români şi e o situaţie serioasă -, dar care ne va plasa, deja ne-a plasat, pe prima pagină a ziarelor. Iar încă televiziunile mari nu ne-au luat. Cu coronavirusul şi cu Brexitul au fost uşor ocupate.

Să ştiţi că, dacă priviţi cazul Ditrău, veţi vedea cum informarea de la televiziuni care nu au nicio legătură cu Bucureştiul – în acea zonă cele mai puternice televiziuni se numesc Hir Tv şi Duna Tv – retorica urii promovată de un partid care nu e în România, dar care are tentacule în România şi se numeşte Fidesz-ul lui Viktor Orban a creat o monstruozitate, care ne va crea o problemă uriaşă pe plan internaţional. Cazul Ditrău e un caz care, din păcate, ne va pune într-o poziţie extrem de complicată la nivel european. Şi sper din tot sufletul ca acest caz să fie unul izolat, completamente izolat pe teritoriul României.”, a afirmat Rareş Bogdan, duminică, la Consiliul Naţional al PNL.

Citește totul despre: