Avertizare meteorologică pentru Regatul Unit: Zăpadă de 22 de centimetri și vânturi sălbatice

0
119

Săptămâna viitoare, Marea Britanie va fi lovită de zăpadă, în timp ce un aer arctic se va abate peste întreg teritoriul și va afecta milioane de oameni, scrie Daily Express.

După o perioadă de temperaturi blânde pentru această perioadă a anului, britanici au resimțit temperaturi sub zero grade, în această săptămână. Cu toate acestea, condițiile de iarnă se vor înrăutăți, iar ianuarie se va încheia cu căderi de zăpadă, începând din acest weekend, anunță meteorologii.

Conform graficelor, în unele zone din Marea Britanie s-ar putea înregistra până la 22 de centimetri de zăpadă, pe 31 ianuarie. Vremea cea mai rea va fi în Scoția, și în special în Highlands.

De asemenea, vor fi căderi de zăpadă de-a lungul dealurilor din nordul Angliei, mai avertizează meteorologii.

Temperaturile vor scădea, noaptea, până la -7C din cauza unui front arctic ce va lovi vestul Scoției și nordul Irlandei, înainte de miezul nopții, potrivit graficelor NetWeather.

Până luni de dimineață, în Țara Galilor și în zone din Anglia vor fi căderi masive de zăpadă.

De asemenea, se preconizează căderi de zăpadă și în Londra, luni, 27 ianuarie, ce vor continua până miercuri, înainte ca o nouă perioadă foarte rece, la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Probabil că cele mai mari cantități de precipitații și vânturile cele mai puternice vor fi văzute în nord-vest”, anunță Oficiul de Meteorologie.

Potrivit WX Charts, există riscul ca în Scoția să se înregistreze 30 de centimetri de zăpadă, în părțile înalte.

Mai mult, temperaturile ar putea scădea până la -5C pentru cea mai mare parte a Regatului Unit marți, 28 ianuarie.

WX Charts arată, de asemenea, că vântul ar putea atinge viteze de aproape 100 km / h. Însă vremea rea va dispărea la începutul lunii viitoare.

Alertă meteo, vine iarna în Marea Britanie, țara va fi acoperită de zăpezi