L-au prins cu mâța-n sac! Motivul caraghios pentru care un ambasador și-a dat demisia

0
105

Prins în flagrant când încerca să fure o biografie a lui Casanova în cea mai celebră librărie din Buenos Aires, ambasadorul Mexicului în Argentina, Ricardo Valero, a demisionat “din motive de sănătate”, a anunţat duminică guvernul mexican, notează AFP, preluată de Agerpres.

Imagini filmate de camerele video la 26 octombrie şi publicate la începutul lui decembrie îl arată pe ambasador strecurând o carte într-un jurnal în timp ce se plimba prin cunoscuta librărie El Ateneo Grand Splendid, considerată una dintre cele mai frumoase din lume şi situată într-un fost teatru.

Reţinut de supraveghetori, diplomatul a încercat să se justifice arătând mai multe bonuri, dar niciunul nu corespundea cărţii furate, o biografie a aventurierului veneţian şi celebrului seducător Giacomo Gasanova, scrisă de universitarul francez Guy Chaussinand-Nogaret şi având preţul de 640 de pesos argentinieni (circa 9 euro).

Ambasadorul se află în prezent sub “tratament neurologic”, a scris pe Twitter ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, care i-a urat “însănătoşire grabnică”.

Potrivit presei mexicane şi argentiniene, Ricardo Valero, 77 de ani, suferă de o tumoare cerebrală care îi afectează comportamentul.

Citește totul despre:

#mexic #furt #argentina #ambasador #lazi