Enel a început operaţiunile la o centrală solară de 220 MW din Mexic

0
116

Enel, prin filiala sa de producere a energiei regenerabile Enel Green Power México (EGPM), a început operaţiunile la noua sa instalaţie de panouri solare Magdalena II, cu o capacitate de 220 MW, reprezentând primul proiect de energie regenerabilă din statul mexican Tlaxcala.

Lucrările de construcţie a proiectului au presupus o investiţie de aproximativ 165 de milioane de dolari SUA.

La ceremonia de inaugurare a centralei au participat guvernatorul Tlaxcala, Marco Antonio Mena Rodríguez, ambasadorul Italiei în Mexic, Luigi de Chiara, şi Paolo Romanacci, şeful Enel Green Power Mexico.

Odată cu finalizarea acestui proiect, capacitatea totală de energie regenerabilă instalată de Enel Green Power în Mexic a depăşit 2.300 MW.

Magdalena II este primul proiect de energie regenerabilă din Tlaxcala şi primul proiect al Enel Green Power (EGP) din Mexic care vinde întreaga producţie de energie electrică, estimată la aproximativ 640 GWh pe an, către cumpărători privaţi de pe piaţa angro de energie electrică a ţării.

“Magdalena II furnizează energie cu emisii zero către statul Tlaxcala şi companiilor care caută opţiuni de energie mai sustenabile, subliniind devotamentul nostru faţă de energia regenerabilă şi decarbonizare, în conformitate cu angajamentul nostru global pentru Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Acesta este primul proiect solar de mare anvergură realizat de EGP, care este alcătuit în întregime din panouri fotovoltaice bifaciale.

Odată cu finalizarea Magdalena II, EGPM a depăşit 2.300 MW de capacitate gestionată, din care 977 MW de energie eoliană, aproximativ 1.308 MW de energie solară şi 53 MW de energie hidroelectrică.

În acelaşi timp, compania urmează să finalizeze proiecte de energie eoliană de 593 MW, inclusiv Amistad II şi Amistad III, de circa 100 MW, Amistad IV, de aproximativ 149 MW, toate situate în statul Coahuila, precum şi parcul eolian Dolores de 244 MW, situată în statul Nuevo León.

Magdalena II este primul proiect EGP din Mexic, care vinde întreaga producţie de energie către jucători privaţi de pe piaţa angro de energie electrică a ţării. Instalaţia este compusă din aproximativ 550.000 de module bifaciale, care sunt capabile să genereze aproximativ 640 GWh pe an, evitând astfel emisia anuală a 350.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

Citește totul despre:

#lazi