Fura de la femei în vârstă. Le urmărea și le tăia gențile după ce victimele scoteau bani de la bancomat

0
146

Daniel Călinescu, 42 de ani, cetățean român fără domiciliu fix în Marea Britanie, a pledat vinovat la Curtea Coroanei din Southwark, Londra, pe 15 octombrie, pentru patru acuzații de furt.

Călinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru faptele comise.

Potrivit Poliției Metropolitane, românul făcea parte dintr-un grup format din patru până la șase persoane, iar polițiștii lucrează la identificarea și aducerea în justiție a celorlalți membri ai grupului.

Călinescu a furat 2.500 de lire sterline de la o femeie în vârstă de 78 de ani, în Battersea, pe 9 iulie, iar de la o femeie de 62 de ani a furat 2.500 de lire sterline, în Shrewsbury Avenue, Harrow pe 19 iulie.

De asemenea, a prădat o femeie de 72 de ani de 1.700 de lire sterline, în Barrett’s Grove, Hackney, în data de 29 iulie, iar de la o femeie în vârstă de 72 de ani a furat 4.500 de lire sterline în Ealing, la 20 august.

În fiecare caz, Călinescu a urmărit persoanele în vârstă și vulnerabile să retragă sume mari de bani de la ghișeurile unor bănci. Apoi, le-a urmărit în timp ce se îndepărtau și le-a furat banii în timp ce se urcau în autobuz. În două dintre aceste ocazii, a folosit o lamă de ras sau un cuțit pentru a tăia gențile victimelor.

Un echipaj de poliție l-a identificat pe Călinescu și l-a arestat pe 15 septembrie.

Doi români, furturi de zeci de mii de lire sterline în Irlanda de Nord: „Eram disperați”