Connect with us

Comentarii

O pictoriță în plină afirmare la Londra: «Mi-a plăcut în România, dar m-am întors în UK»

Published

on

A locuit la Londra de la 18 ani, din 1991. După alți 18 ani, s-a întors în București, unde a reușit să se afirme în afaceri. În final, a câștigat dorința de a se reîntoarce la Londra.

Pictorița Ramona Pintea, stabilită acum în Surrey, a povestit pentru 24life.ro, ce a reuși să realizeze.

Originară din Brașov, a plecat la Londra singură, la 18 ani, la invitația unor prieteni britanici cunoscuți în România, la schi. La Londra a studiat pictura și design vestimentar, la London College of Fashion.

”M-am angajat în modă la companii foarte mari, iar la 24 de ani mi-am deschis propria companie de design vestimentar, împreună cu o prietenă. Am împrumutat fiecare câte 5.000 de lire de la bancă și am făcut prima colecție de haine. Săptămânal ne urcam în mașină și mergeam în 3-4 orășele, la buticurile de pe high street, unde ne vindeam colecția. În 6 ani am ajuns la o cifră de afaceri de peste jumătate de milion de lire și vindeam la peste 300 de buticuri din UK. Apăream în reviste și aveam un birou pe Oxford Street. A fost o perioadă foarte frumoasă, munceam mult, dar și petreceam mult. Creațiile noastre cuprindeau și ținute de seară, eram invitate la petreceri, rochiile noastre apăreau în reviste și erau purtate de celebrități.”

După ce a împlinit 30 de ani, Ramona s-a căsătorit și a devenit mamă. În 2009 s-a întors în România, împreună cu soțul și fetița ei, pe-atunci în vârstă de 4 ani.

”Am crezut că venim pentru un an-doi, dar am rămas 9. Ne-a plăcut foarte mult aici. Soțul meu avea un business la București, a fost o schimbare radicală pentru mine, care cu aproape 20 de ani în urmă plecasem din România comunistă cu ideea să nu mă mai întorc în veci. Am găsit o Românie nouă, modernă, frumoasă, cu totul alta. În care valorile tradiționale sunt păstrate și iubite, dar frumos îmbinate cu valori europene. Cu oameni inteligenți, care vor mai mult și vor să se autodepășească. Reîntoarcerea a fost o experiență foarte plăcută. Am deschis o companie de design de interior… Dar pe mine mă interesa pictura…”

A continuat să picteze. A avut expoziții personale și de grup la Miami și București, iar lucrările ei se găsesc în colecții private din toată lumea, de la Norvegia până în Canada, în Marea Britanie, Lituania, Hong Kong sau Filipine.

După experiența fericită din România, Ramona și familia sa s-au întors în UK. Acum locuiesc în Surrey, unde Ramona are un atelier.

”Am simțit că mă plafonez în România și că nu pot să fac ceea ce îmi doresc. Acum locuiesc în afara Londrei, unde sunt 600 de artiști, dar în 3 luni de când am venit aici am trimis scrisori la galerii. M-au sunat a doua zi, spunând că le plac lucrările mele. Am semnat deja cu o galerie, a lucrări expuse în London City Island, chiar pe malul Tamisei.”

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending