Connect with us

JUSTITIE

Augustin Lazăr, pus la zid. Procurorul general nu mai are nicio șansă de eschivă: este obligat să…

Published

on

Curtea de Apel Bucuresti îl obligă pe procurorul general Augustin Lazăr să publice integral ordonanța de clasare din dosarul „Sufrageria lui Oprea”.

Curtea de Apel București l-a pus la zid pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. Aceasta îl obligă să publice întreagă ordonanță prin care dosarul „Sufragerie lui Oprea” a fost clasat, inclusiv datele și informațiile care inițial nu au fost dezvăluite publicului.

Curtea de Apel Bucuresti îl obligă pe procurorul general Augustin Lazăr să publice integral ordonanța de clasare din dosarul „Sufrageria lui Oprea”, în care s-a anchetat posibilitatea ca în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 în casa fostului lider UNPR, Gabriel Oprea, a avut loc o întalnire de taină între Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea, și alții, persoane care s-ar fi implicat în alegeri, fără a avea puterea legală.

Dosarul de la PICCJ având numărul 213/P/2017, a fost deschis la data de 24 aprilie 2017, ca urmare a publicării de către jurnalistul Dan Andronic în Evenimentul Zilei a episoadelor „Noi suntem Statul”. Două luni mai tarziu, în 20 iunie 2017, PICCJ a dispus clasarea cauzei pe motiv că din materialul probator nu rezultă niciun element sau indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că s-ar fi comis o faptă prevăzută de legea penală.

„Dupa clasarea cauzei, Comisia parlamentara de ancheta supranumita “Sufrageria lui Oprea” a solicitat procurorului general Augustin Lazar in repetate randuri sa comunice “o copie dupa dosarul nr. 213/P/2017, precum si “declaratiile persoanelor audiate” in cauza, in vederea aflarii adevarului. Lazar a refuzat insa de fiecare data comunicarea unei copii a dosarului in care se presupune ca a fost audiata si Laura Kovesi, pe motiv ca in cauza au fost efectuate activitati de urmarire penala nepublice, la care comisia parlamentara nu ar fi avut acces, refuzul lui Lazar afectand concluziile verificarilor efectuate de comisia condusa de deputata Oana Florea”, scrie Luju.

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending