Ministrul pentru Brexit: „Avem două opțiuni: Brexit fără acord sau renunțarea la Brexit”

0
168

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a susținut că parlamentul de la Londra are doar două opțiuni: retragerea Regatului Unit din UE fără un acord sau renunțarea la Brexit, informează Reuters.

După ce Camera Comunelor a respins săptămâna trecută acordul cu Uniunea Europeană la care a ajuns premierul Theresa May, ar fi necesare noi discuții cu reprezentanții Bruxellesului pentru a clarifica ce soluție sunt dispuși parlamentarii britanici să sprijine, a arătat ministrul.

„Dacă aflăm că nu putem încheia o înțelegere, atunci Camera are în esență de răspuns la o întrebare: acceptă lipsa unui acord sau revocă (Brexit-ul)”, a declarat Barclay unei comisii a Camerei Lorzilor.

Întrebat dacă guvernul trage de timp în așteptarea datei-limită de 29 martie ca mijloc de presiune asupra legislativului, pentru a obține acceptul pentru acordul propus de May, ministrul pentru Brexit a răspuns că nu este în interesul executivului să acționeze astfel, deoarece ar avea nevoie de timp pentru pregătirea unei ieșiri din Uniunea Europeană fără niciun acord.