Încă un român reținut sub suspiciunea de exploatare a unui conațional

0
147

Un bărbat suspectat de sclavie modernă și plasare fără licență a forței de muncă a fost reținut de Inspecția Muncii din Anglia (GLAA).

Ofițerii GLAA și Poliția Suffolk au arestat un român, în vârstă de 20 de ani, după ce au fost primite plângeri că un alt tânăr român era exploatat de către suspect, prin amenințări cu violența fizică și controlul acestuia prin datorii. Suspectul este în prezent în custodie, fiind interogat, cu probe confiscate ca urmare a unei percheziții efectuate de către autorități.

Potrivit unei declarații GLAA, victima lucra în sectorul de procesare a alimentelor.

Tânărul primește acum sprijin specializat în cadrul unei instituții guvernamentale specializate în asigurarea ajutorului de care au nevoie pentru victimelor sclaviei moderne.

În octombrie 2018, un bărbat și o femeie au fost condamnați pentru furnizarea de lucrători ilegali la fabricile de procesare a alimentelor din Leicester. În aceeași lună, un bărbat din Țara Galilor a fost arestat sub suspiciunea de exploatare a lucrătorilor ca plasator fără licență în sectorul ambalării și prelucrării alimentelor proaspete.