Connect with us

În Cultură

În 2018 a înregistrat un număr uriaş de vizitatori, peste 350.000, iar în acest an va intra în ample lucrări de restaurare şi conservare. Castelul Corvinilor rămâne deschis pe tot parcursul lui 2019, anunţă autorităţile

Published

on

Castelul Corvinilor va intra în acest an în ample lucrări de restaurare şi conservare. Sunt vizate mai multe segmente ale uriaşului edificiu, anunţă autorităţile.

Investiţia se ridică la cinci milioane de euro şi reprezintă un program cu finanţare europeană, spune primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

În cursul anului trecut, Castelul a fost un adevărat magnet pentru turişti, atrăgând nu mai puţin de 351.258 de vizitatori din ţară şi din străinătate.

Autorităţile locale arată chiar că în 2018 a fost înregistrată o semnificativă creştere a numărului de oaspeţi, mai precis cu 20.000, în comparaţie cu 2017, arată portalul www.glasul-hd.ro.

Chiar şi în condiţiile lucrărilor, despre care se spune că vor începe în vara acestui an, Castelul va rămâne deschis, iar administratorii săi speră că trendul va fi în continuare crescător, în prviniţa celor care vor veni să descopere acest monument istoric.

Rapoartele arată despre Castelul Corvinilor că din 2012 încoace se află în topul preferinţelor din aria turismului cultural European.

Sala Cavalerilor va deveni în acest an una dintre principalele repere, aici urmând să fie amenajate ample expoziţii de mobilier medieval, dar şi de armuri şi arme specifice acelei epoci.

 

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending