Connect with us

DIVERTISMENT

Ce zodii trebuie să-și supravegheze sănătatea. Horoscop 3 ianuarie 2019

Published

on

Horoscop Nu știu de ce mi-a revenit în memorie un episod din viața mea. Foarte clar și cu amănunte. Una din teoriile privitoare la memorie, este că tot ceea ce vezi, simți, asculți se înregistrează în creier, difuz, pe suparafețe diferite și mulți neuroni. Totul este în creierul nostru, inclusiv toată istoria speciei.

3 ianuarie

Horoscop Pe 3 ianuarie s-au născut Cicero, J.R.R. Tolkien, Mel Gibson, Sergio Leone, John Sturges, Victoria Principal, Michael Schumacher, Gabriel Dorobanţu, Gavrilă Balint, Ada Orleanu, Dan Chebac.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: prorocul Maleahi și Gordie.

Tradiţional, în “kalendar”, Îngroparea anului vechi.

Despre tradiție și despre ritualul de nașterea profesorului J.R.R. Tolkien, v-am scris anul trecut. Vezi: https://evz.ro/horoscop-inchinam-un-pahar.html.

Anul acesta m-au cuprins amintirile. Poate unde trecerea anilor, secunda, m-a prins cu moneda de argint dată de bunicul meu, acum 60 de ani, în căușul palmei. Ați văzut filmul nepereche ”Somewhere in Time”?

Nu știu de ce mi-a revenit în memorie un episod din viața mea. Foarte clar și cu amănunte. Una din teoriile privitoare la memorie, este că tot ceea ce vezi, simți, asculți se înregistrează în creier, difuz, pe suparafețe diferite și mulți neuroni. Totul este în creierul nostru, inclusiv toată istoria speciei. Creierul are mai mult de 86 de miliarde de neuroni, o capacitatea cosmică de înregistrare a informației. Când un neuron moare, se rescrie informația pe care o deținea, pe altă zonă, pe alți neuroni. În întregime, sau parțial. Corect, sau cu erori. La unele persoane, probabil este și cazul meu, în cursul rescrierii, amintirea trece prin memoria conștientă, îți amintești de ceva, cumva. Este o explicație acceptabilă, așa o consider, nu spun că este adevărată, sau medical, fiziologic corectă. Mi se pare o explicați care corespunde cu ceea ce știu, simt și intuiesc.

Ei bine, amintirea se referea la vara anului 1970. Eram la Paris în convalescență, după un accident groaznic la Politehnică. Angajat de noapte la ”Le Figaro”. Aveam viața mea, o iubită frumoasă și blondă și câțiva prieteni. Mi se spunea Bernard și toată lumea credea că am fost în ”Legiunea Străină” rănile mele păreau mai curând de război, decât un accident stupid.

Pe 7 iulie 1970, când ajung la ”Le Figaro” seara, pe biroul meu mă aștepta o notă telefonică, eram convocat la Palatul Béhague, adică la Ambasada Romaniei. Mi-am făcut serviciul, am ieșit din tură la ora 7 dimineața, m-am dus acasă, am făcut un duș și am îmbrăcat costumul albastru petrol, Rive Gauche, un cadou scump de la iubita mea de pe atunci. Cravată în dungi, în culorile Sorbonei și cămașă albă, de mătase. Am ieșit pe stradă, am chemat un taxi care m-a depus în fața grădinii Palatului Béhague. M-am legitimat cu permisul provizoriu de ședere în Franța, nu aveam pașaport, venisem cu Crucea Roșie Internațională și am arătat nota telefonică. Am fost condus la ambasador. Era amuzat, dar foarte binevoitor. ”Răduțule, de unde îl cunoști tu pe tovarășul ministru Corneliu Mănescu?” I-am spus că de când aveam 13 ani joc tenis cu domnul ministru la Clubul Diplomaților și că tata este prieten cu el, fiind Secretarul Consiliului muzeelor și cinematografiei. Aici trebuie să fac o paranteză și să precizez că, Consiliul Muzeelor avea un regim special, era subordonat Comitetului pentru Cultură și Artă, dar și Ministerului de Externe. Președintele Consiliului Muzeelor, un titlu de reprezentare, era un ambasador, pe atunci Ion Moraru. Tata era executiv, el avea pâinea și cuțitul. În timpul tatălui meu dar și a lui Iulian Antonescu, prietenul și urmașul lui, rețeau muzeelor a fost un organism viu, dinamic, se organizau dese expoziții în străinătate, de aici coordonarea Centralei de Externe, la muzee era forfotă în fiecare zi, sesiuni de comunicari, concursuri, vizite ale elevilor și studenților, expoziții tematice, spectacole etc etc.

Uite ce este, spune ambasadorul, Centrala de Externe s-a orientat asupra ta, ca să duci un plic la o ambasadă străină, de aici, din Paris. Nu dorim ca, oficial, România să fie implicată, așa că niciun angajat al Ambasadei nu poate să ducă plicul. Tu ești o persoană particulară, nici măcar nu ai pașaport românesc, ci un permis francez de rezident”. Am rămas cu gura căscată. Haide, spune ambasadorul, nu este greu, suportăm noi cheltuielile cu taxiul, tu arăți bine și ai o convorbire intersantă. Nu este vorba despre asta, dar cum să mă port, care este protocolul, comentez eu. Uite aici și ambasadorul mi-a întins o carte mare, albă, pe care era scris ”Ministerul Afacerilor Externe, Îndrumar Consular”. Vezi că am îndoit pagina la ceea ce te interesază, a precizat ambasadorul. Să mă tai, dar nu mai îmi amintesc cum se numea ambasadorul, amintirea asta nu s-a transferat în întregime. În orice caz, era un domn, nu un tovarăș, era unul din oamenii loiali lui Corneliu Mănescu. Am dus plicul mare și voluminos, cerat și pecetluit, am avut o convorbire plăcută cu ambasadorul respectiv, care dorea să cunoască realități din România, întotdeauna am avut o convorbire interesantă și plăcută, am așteptat o jumătate de oră în compania unei preafrumoase pisici persane, a unei cafele fabuloase și a unui morman de prăjiturele, apoi am înfășcat raspunsul, tot în plic închis și m-am prezentat înapoi la Palatul Béhague. A fost rândul ambasadorului să rămână cu gura căscată, sau mai curând să se înece cu dumicatul, că era la masă. ”Așa de repede, cum ai obținut răspunsul așa de repede? Ai ”baraka”, băiatule!” Așa am ajuns curier special și extraordinar. De multe ori, mesajul scris de pace și prietenie era doar un pretext, adevăratul mesaj era verbal.

După ce Corneliu Mănescu a fost înlăturat soft de la conducere, în anul 1972, nu am mai vrut să fiu curier special. Era supărat și m-a chemat la el. Așa am aflat de ce l-a debarcat Ceaușescu din postul cheie de conducere al Centralei de Externe, dar asta este altă poveste. Ceea ce mi-a spun Corneliu Mănescu ar trebui să fie crezul tuturor. ”Radule, tu nu muncești pentru mine, pentru partid, sau pentru guvern, ci pentru România. România are interesele ei eterne, care trebuie servite, mereu și mereu!” Îmi place să cred că toate mesajele pe care le-am dus în 54 de state, erau doar în interesul permanent și etern al României. Cum am îmbinat curieratul special cu comerțul exterior și viața academică este altă poveste, dacă îmi amintesc, o să v-o povestesc și domniilor voaste.

Uneori cred că viața mea a fost și este un film pe care l-am văzut, sau o carte pe care am citit-o, multe nu pot să le povestesc pentru că ar fi de neînțeles pentru domniile voastre, nu ați fost cu mine, atunci, acolo! Poate, totuși, este o poveste! Pe de altă parte, nu suntem din aceiași lume. Sunteți intoxicați mortal de televiziuni și net, care vă fac agenda și vă fură viața, vă strecoară în inimă și minte concepte și realități false. Discutați ceea ce vedeți la televizor, parcă nu mai știți unde este lumea reală și cea virtuală. Prea multă informație efemeră, care de fapt, nu vă trebuie, prea multe pisici hazlii și căței jucăuși virtuali. Nu știți ce bucurie îți face un cățel real sau un ghemotoc cu gheruțe, o pisicuță vie, reală! Reveniți în lumea mea, în lumea reală, până nu vă transformați cu toții în biți. Un român standard stă cinci ore la televizor și două ore pe net. Când mai muncește, Doamne iartă-mă? Bună întrebare!

După cum știți port corespondență numai la dom.profesor@gmail.com, postările pe forum se șterg, imediat, sau cum dau de ele. Sunt regulile rubricii mele, take it, or leave it!

Să auzim de bine, cum spunea Radio Europa Liberă, dar eu rămân credincios spuselor frumoasei Scarlett O’Hara: în definitiv, mâine este o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Domeniul favorizat de stele este cel emoţional. Astăzi nu te grăbi, nu te repezi, în delicata zonă a sentimentelor trebuie să ai când planuri bine întocmite, când să te laşi în voia pasiunii. Uranus din zodie mai este retrograd câteva zile, nu risca nimic și nici nu te apuca de proiecte promițătoare în domenii de care nu ai habar. Eşti mai conservator decât de obicei şi spiritul tău de libertate se opreşte la sfera personală.

TAUR În limite acceptabile, astăzi poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece ai o configuraţie favorabilă. Profită de bunăvoinţa stelelor şi distrează-te, dar fă-ţi şi planuri pentru 2019. O veste bună poate fi urmată de una nu tot aşa de bună. Un alt Taur şi poate un Săgetător te ajută să treci o cumpănă. Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Poate un spectacol, sau o petrecere, pe seară. Ultimile ore ale perioadei, ale zilei, sunt favorabile evenimentelor sociale, sau pentru legarea unor noi prietenii.

GEMENI Domeniul avantajat de conjunctură este cel al comunicării, dar astăzi nimeni nu e profet în ţara lui! Dacă ai de făcut un drum, sau eşti pe drum, sau în călătorie, eşti avantajat de stele. Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Singurul care se pricepe este Destinul. Aşteaptă. Mai aşteaptă! Nu te băga prea mult în viaţa altora ca să nu auzi proverbul persan preluat de olteni : „câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!”.

RAC E bine să ai mai multă ambiţie, dar astăzi să nu exagerezi cu efortul, cere ajutor de la familie. Trebuie să vrei să te simţi neapărat bine şi totul o să fie armonios, cum îţi place ţie! Cheltuielile si veniturile sunt dezechilibrate in bugetul tau personal – in perioada zilei de astăzi vrei să cheltuieşti, nu glumă! Poţi să-ţi temperzi pornirea – de fiecare dată când vrei să cumperi ceva spune-ţi că o să găseşti ceva mai bun! Se poate să primeşti scurte vesti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni.

LEU O zi norocoasă, care trece repede, aşa sunt lucrurile bune. Dacă eşti încă în vacanţă, poţi să faci curat acasă! O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă, în presă, de exemplu. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie.

FECIOARĂ Ai o problemă care te obsedează de anul trecut, dar astăzi, pe o conjunctură astrologică favorabilă şi împotriva logicii, printr-o abordare directă, te poţi lămuri despre ce este vorba. O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Leii sau Berbecii. Perioada iti este favorabilă, in general. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

BALANŢĂ Poţi să te grăbeşti încet, ai talentul acesta! Cu toate că eşti în criză de timp, reuşeşti mai întotdeauna să salvezi situaţia, comunicând la timp, cu respect, unde eşti şi cât întârzii. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. Nativele din zodia Balanţei, mai ales, sunt astăzi avantajate în relaţiile amoroase. Sănătatea este la cote modeste, eşti obosit după nopţile nedormite, totuşi nu trebuie să te alarmezi, încă.

SCORPION Trebuie să fii atent la ceea ce promiţi, sau la ceea ce spui că o să faci. Nu te lansa în declaraţii fără acoperire, în familie sau cu prietenii. Oricum, bunele intenţii se uită repede! Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile – din partea copiilor sau a fraţilor mai mici. Pentru un procent din Scorpion: în scenariul pe care-l construiesti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri şi bani nu trebuie sa uiţi nici un detaliu. Orice inceput este greu şi nesigur, iar începutul anului 2019 nu face excepţie. Nu este o scuza pentru tine ca să nu te ţii de cuvant şi să schimbi permanent regulile jocului!

SĂGETĂTOR Atenţie la unul dintre păcatele tale, mândria, vanitatea. Astăzi nu lua de bun ce spune primul venit. Mai multă prudenţă, verifică, ca să nu faci gafe dureroase, inutile şi păguboase! Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine” . Aminteşte-ţi că nu ai timp. Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Cu toate că cineva aşteaptă un răspuns de la tine, nu trebuie să te grăbeşti.

CAPRICORN Dacă mai ai puţină vacanţă, vezi că ai de rezolvat o mulţime de treburi, pe care le-ai amânat. Ocupă-te de ele secvenţial, pe rând. Azi ocupă-te de problemele de familie, sunt avantajate. Primeşti un cadou neaşteptat, oricum pentru un procent dintre Capricorni este ziua de naştere, sau o întâlnire neanunţată cu o persoană dragă. Seriozitatea şi consistenţa zodiei te ajuta sa faci faţă diversităţii de probleme şi să gaseşti soluţii, măcar temporare, pentru problemele cotidiene. Sănătatea este bună, atenţie la picioare, în special la genuchi, însa… iar cei din nordul ţării să fie atenţi la ceaţă şi la umezeală, ceva de natura elementului apă.

VĂRSĂTOR Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar numai pe termen scurt. Eşti obosit după mâncarea grea şi nopţile nedormite. Odihneşte-te mai mult, dacă eşti încă în vacanţă. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din viaţa ta! Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni.

PEŞTI Trebuie să te concentrezi astăzi pe problemele urgente, acasă sau la serviciu, dacă ai început lucrul. Nu sunt favorizate drumurile, călătoriile, noile relaţii sentimentale, noul în general. Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor impunând date şi planuri de măsuri. Sanătatea este bună, atenţie, însă, la picioare, cu ce te încalți, să-ți țină cald. Banii nu sunt excelent aspectaţi, dar o zi trece repede! Nu este o perioada foarte favorabila călătoriilor sau schimbărilor majore. Nou, nou dar nu tot ce este nou este şi mai bun!

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending