Connect with us

Actualitate

Alertă de vreme rea în Marea Britanie. Se așteaptă întreruperi pe calea ferată și aeroporturi, blocaje pe șosele

Published

on

O alertă de vreme rea, cu căderi de zăpadă care ar putea duce la întreruperi pe calea ferată, la blocaje pe șosele și la anularea unor zboruri a fost emisă de Biroul de Meteorologie din Marea Britanie, potrivit Sky News.

În plus, vântul puternic ar putea afecta alimentarea cu energie electrică în întreaga țară.

Bicicliștii sunt, de asemenea, avertizați că există porțiuni de drumuri cu gheață.

Precipitațiile se vor deplasa dinspre Oceanul Atlantic, marți, 29 ianuarie, și se vor ciocni de un aer foarte rece, peste Marea Britanie, ceea ce va duce la căderi de zăpadă.

Ninsoarea va începe în această după-amiază li va ajunge în sud-estul Angliei și în Londra spre seară. Biroul de Meteorologie a emis deja coduri galbene pentru o mare parte din Anglia.

Se așteaptă aproximativ 1 cm, până la 3 cm de zăpadă pe zone destul de largi, anunță meteorologii, cu o posibilitatea de a ajunge la 5 cm, până la 10 cm.

Se așteaptă căderi masive de zăpadă în Irlanda de Nord, în sudul Scoției și în nordul Țării Galilor.

Ninsoarea va reîncepe joi, 31 ianuarie, cu mai multă putere, potrivit prognozelor.

„Este o situație normală, de iarnă, pe care o așteptam – zăpada, gheața și poleiul vor fi destul de răspândite în următoarele zile”, a declarat un specialist de la Biroul de Meteorologie.

Luni dimineața, gheața și zăpada au dus la crearea de condiții periculoase de condus în nord-estul Scoției.

Sunt așteptate temperaturi de sub zero grade din întreaga țară, iar minimele vor ajunge la -7C în zonele rurale din Scoția.

În nordul Angliei, temperaturile ar putea să scadă la -3 ° C, iar în zonele din sud vor fi în jurul valorii de zero grade.

„Un sistem frontal adus de furtuna Gabriel, va aduce o serie de precipitații prelungite în Irlanda de Nord, marți, și apoi se va îndrepta spre sud-est, peste Anglia, Țara Galilor și sudul Scoției, în următoarele 24 de ore”, a declarat meteorologul Sky News, Isobel Lang.

Vânturile puternic din nord, cu rafale de până la 70 km / h, au lovit, de asemenea, coastele de vest și de est, iar Țara Galilor se confruntă, deja, cu probleme la rețeaua de energie electrică.

 

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending