Grecia se roagă de Putin să investească în economia elenă

0
182

Primul Ministru al Greciei, Alexis Tsipras, a declarat într-un interviu acordat agenției de știri ruse TASS, faptul că Republica Elenă speră că Rusia va face investiții strategice în economia sa, în domeniul infrastructurii, navigației și cel al energiei.

Potrivit lui Tsipras, acesta a propus aceste mari investiți autorităților ruse în timpul vizitei oficiale la Moscova, pe care a efectuat-o pe 7 decembrie.

Economia greacă, care are o datorie care depășește 150% din PIB “prezintă oportunități bune de natură strategică”, a subliniat Tsipras.

Tsipras a afirmat faptul că, deocamdată, investițiile rusești în Grecia constau în principal în “cumpărarea de bunuri imobile”. Guvernul ar dori să vadă investitori în domeniile agriculturii, infrastructurii, industriei prelucrătoare, porturilor și “în special în sectorul energetic”, a declarat Primul Ministru grec.

Conglomeratul Gazprom consideră că Grecia este un potențial traseu pentru ruta europeană a celui de al doilea traseu al gazoductului Turkish Stream, a cărui construcție a ajuns în Turcia la sfârșitul lunii noiembrie.