Aeroportul Gatwick, ÎNCHIS! TOATE zborurile au fost anulate

0
177

Aeroportul GATWICK a fost închis după ce mai multe drone au zburat în apropiere de pistă, la diferite ore, ceea ce a dus la suspendarea tuturor zborurilor, atât la decolare, cât și la aterizare.

Potrivit Daily Express, toate sosirile și plecările au fost suspendate miercuri seara, în jurul orei 21.00, după ce două dispozitive au fost văzute lângă aeroport.

Gatwick a anunțat că pista a fost redeschisă joi, 20 decembrie, la ora 03:00, dar 45 de minute mai târziu a fost închisă din nou, după ce dronele au fost văzute încă o dată. Pasagerii au fost avertizați că trebuie să se aștepte la întreruperi ale zborurilor de până la 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Gatwick a declarat: „Zborurile către și de la Aeroportul Gatwick rămân suspendate ca urmare a rapoartelor care arată că mai multe droune au fost văzute deasupra aeroportului noaptea trecută și la primele ore ale dimineții. Sfătuim pasagerii programați să zboare de la Gatwick să nu călătorească la aeroport fără a verifica starea zborului cu compania aeriană, în această dimineață. Ne cerem scuze pentru inconveniențe, dar siguranța tuturor pasagerilor și a personalului este prima noastră prioritate.”

Unii pasageri au fost forțați să doarmă pe podele terminalelor și în avioanele rămase la sol, din cauza lipsei de locuri în hoteluri, mai arată publicația citată.

Chris Woodroofe, directorul executiv al lui Gatwick, a declarat că dronele au fost reperate din nou în aeroport joi, la ora 07.00.

El a caracterizat acest act ca unul „iresponsabil”, spunând că 10.000 de persoane au fost afectate de închidere, inclusiv 2.000 ale căror zboruri nu au reușit să decoleze.

Woodroofe a spus că au existat două drone care au fost văzute zburând „peste gardul perimetrului și în locul în care funcționează pista”.

El a adăugat: „Au dispărut și au reapărut în perioada nopții, între orele 21:00 și 03:00, moment în care am redeschis pista”.

„Asta a durat 45 de minute înainte ca dronele să apară din nou și suntem în prezent închiși, iar intenția noastră este să revizuim situația după ora 8 dimineața, pe lumină”.

Directorul aeroportului a mai declarat că poliția nu a vrut tragă în drone, din cauza riscului unor gloanțe rătăcite ce ar fi putut răni pe cineva.

El a mai spus că 20 de unități de poliție îi caută pe cei care au manevrat dronele. Dacă vor fi găsiți, aceștia riscă până la cinci ani de închisoare.