Strategia naţională pentru implementarea tehnologiilor 5G în România a fost definitivată

0
169

Strategia naţională pentru implementarea tehnologiilor 5G în România va fi lansată în dezbatere publică în cursul acestei săptămâni, după ce un grup de lucru interinstituţional a agreat forma finală a documentului, informează Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Tehnologia 5G oferă perspective pentru noi servicii, de la realitatea virtuală pentru colaborare de la distanţă până la monitorizarea sănătăţii on-line sau autoturisme conectate şi conducerea automată a acestora sau livrări cu ajutorul dronelor.

România avea nevoie de o Strategie naţională pentru implementarea infrastructurilor şi serviciilor viitoare de comunicaţii mobile, cunoscute sub denumirea convenţională de „5G” în întreaga piaţă unică digitală, document prin care să se susţină, prin politici adecvate, eforturile ulterioare de implementare a tehnologiei „5G”, în conformitate cu planul Comisiei Europene de intensificare a eforturilor Uniunii Europene în această direcţie până în anul 2020, arată comunicatul ministerului.
Source : https://www.businessmagazin.ro/actualitate/strategia-nationala-pentru-implementarea-tehnologiilor-5g-in-romania-a-fost-definitivata-17678111