Connect with us

Caleidoscop

Cântăreața Björk, apariție spectaculoasă la Londra, într-o rochie creată de doi români

Published

on

Björk a avut o apariţie spectaculoasă într-o rochie creată de doi români, din 25.000 de cristale Swarovski şi inspirată de covorul tradiţional românesc, scrie Adevărul.

Cântăreaţa islandeză, în vârstă de 52 de ani, a atras atenţia la un concert din Marea Britanie cu o rochie spectaculoasă creată de doi români, designerul Lana Dumitru (29 de ani) şi arhitectul Vlad Ţenu.

Bjork este celebră pentru ţinutele sale excentrice.

În 2001, a apărut pe covorul roşu al galei Oscar într-o rochie în formă de lebădă, care a făcut vâlvă în întreaga lume.

La un concert din cadrul festivalului Eden Sessions din Cornwall, artista a ales să poarte o creaţie spectaculosă, realizată de doi români: designerul Lana Dumitru şi arhitectul Vlad Ţenu, scrie Vogue.

Cei doi români deţin brandul Foraeva, aşa cum a fost denumită şi creaţia vestimentară purtată de Bjork.

Rochia, care a fost creată digital, este formată din peste 25.000 de cristale Swarovski şi reprezintă o reinterpretare a covorului tradiţional românesc. Rochia, extrem de colorată, a fost purtată de artistă peste un body negru, din piele.

Pentru a crea această piesă vestimentară, au fost necesare randări 3D, proiectare digitală şi „metode algoritmice“, notează Vogue.

„Totul a pornit cu un proiect în colaborare cu Swarovski care ne-a provocat să utilizăm cristale Swarovski şi să obţinem efecte pe care le-am amplificat cu diverse metode de lucru alternative“, a declarat Vlad Ţenu.

„Pe lângă metodele algoritmice şi inspirate din natură şi întreg procesul de design care a fost mai degrabă de inginerie sau arhitectural decât de design vestimentar“, adaugă arhitectul. Lansată în primăvară la Hong Kong, creaţia celor doi români a avut nevoie de o muncă titanică: 15 oameni au asamblat timp de şase luni cele 25.000 de cristale, se arată pe site-ul Brandului Foraevo.

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending