Connect with us

Știri din UK

Mii de locuințe din Londra au rămas fără apă. Țevile s-au spart din cauza înghețului

Published

on

Mii de locuințe din Londra și din împrejurimi au rămas fără apă din cauza temperaturilor negative de săptămâna trecută care au dus la spargerea unor țevi din sistemul de aprovizionare cu apă al orașului.

Potrivit The Telegraph, aproximativ 12.000 de consumatori din Londra au fost privați de apă începând de duminică seară, conform informațiilor furnizate de compania britanică de distribuție a apei potabile Thames Water.

Magazinele care comercializau apă îmbuteliată și-au prelungit, duminică, programul de funcționare, iar unele instituții, printre care și o școală din Streatham, sudul Londrei, au anunțat că ar putea rămâne închise luni.

Și alte companii de distribuție a apei au raportat defecțiuni în rețeaua de distribuție.

Thames Water, South East Water, Southern Water şi Affinity Water au sfătuit persoanele care locuiesc în Londra și în sud-estul metropolei să limiteze consumul de apă la strictul necesar, în urma problemelor apărute la sistemul de alimentare cu apă.

„Pe cât posibil, înlocuiți băile cu dușuri scurte, nu lăsați robinetele deschise inutil și utilizați mașinile de spălat rufe și vase doar când acestea sunt încărcate la capacitate maximă”, au anunțat companiile într-un comunicat de presă comun.

La sfârșitul săptămânii trecute, valorile au scăzut sub punctul de îngheț după ce un val de ger siberian supranumit „Bestia din Est” și furtuna Emma au provocat ninsori abundente şi polei în Anglia, Irlanda şi Scoția, perturbând sever traficul rutier, feroviar și aerian.

Coduri galbene și portocalii de ninsori și polei rămân în vigoare în Irlanda până luni după-amiază, precizează sursa citată.

Topirea zăpezilor ca urmare a creșterii temperaturii au condus la emiterea mai multor alerte de inundații, majoritatea valabile pentru vestul Angliei și în Tara Galilor, conform Agenției de Mediu din Marea Britanie.

Continue Reading
Advertisement

Categories

Trending